Ön itt van: HomeEdzésekDrala Gar Edzés - (Tibeti Szellemi hagyományra épülő harcművészet)
hu Magyar cs Čeština‎ en English de Deutsch it Italiano ru Русский sr Српски језик sk Slovenčina

Drala Gar Edzés - (Tibeti Szellemi hagyományra épülő Harcművészet)

 

A Drala Gar tibeti szellemi hagyományt követő harcművészeti rendszer.

Filozófiai alapja az elemi energiáikhoz kapcsolódó  tanításokra épülő, miszerint a világ öt elemben

- föld, víz, tűz, levegő,tér  - nyilvánul meg.

    

 

Az ősi Tibeti hagyományban az elemi energiákat aktív minőségeknek írták le, melyek mozgása megmutatkozik a világ folytonos változásában. Ezen energiákat állatok szimbolizálják - sorban

hó oroszlán, sárkány, tűzmadár, tigris, a Drala Gar őket a Négy Hatalmasság névvel illeti - ,melyek a mozgó, áramló, élő energiát jelenítik meg. Az állatok természetes élettere az általuk képviselt elem megnyilvánulása.

Anyagi létezésünk alapja egy fizikai test, melyet eszközként használunk mind külső, mind belső fejlődésünk érdekében. Bár harcművészet lévén ez a fejlődés alapszinten  testi konfliktusokon keresztül valósul meg, a Drala Gar célja nem az, hogy megküzdjünk egy általunk megélt külső ellenség és legyőzzük őt, hanem hogy legyőzzük először a belső ellenségeinket, melyek számtalan formában nyilvánulnak meg, mint saját agresszív hajlamunk,frusztrációnk, zavaró érzelmeink. Ez létrehozza a külső és belső természet egységét, ahol békében vagyunk önmagunkkal és a környezetünkkel. Végső célunk pedig valódi állapotunk, a Nagy Teljességtapasztalása.

A rendszer célja a fokozatos ösvény bejárásával hármas:

- Külső szinten a mozdulatok, technikák elsajátításával és magas szintre fejlesztésével a harc művészi szintre emelése,

- Belső szinten az elemi energiák megismerése, majd azok uralása

- Titkos szinten pedig a tudat valódi természetének felismerése és az abban való időzés

 

AZ OKTATÓRÓL

"Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam."

                      

 

Erdélyi Zoltán tibeti gyógyász

EDZÉSEK IDEJE:

Hétfő :    18:00-20:00

Szerda :  18:00-20:00

GYAKORLÁS HELYSZÍNE

 Gyakorolj fáradhatatlanul a legnagyobb ellenség legyőzéséért, hogy megtaláld a legnagyobb mestert!

Információ "ITT"