Ön itt van: HomeCentra VolkCentra Volk Hazai oktatókMagyarországi oktatók
hu Magyar cs Čeština‎ en English de Deutsch it Italiano ru Русский sr Српски језик sk Slovenčina
images/SLIDEVEZER/01.jpg

Stoffán Ádám instruktor

Budapesten születtem, informatikus-közgazdászként diplomáztam, jelenleg saját edzőtermemben erőnléti edzőként dolgozom Halásztelken.

         

Egészen kis gyermekkorom óta érdeklődöm a harcművészetek iránt. Óvodás koromban megismerkedtem az aikidoval, kis iskolásként a shotokan karatéval. 1996-ban kezdtem kyokushin karatét tanulni. Mestereim Senpai Mátyók Andrea, Sensei Fris Ferenc és Shihan Stefanovics József, nagyon sokat köszönhetek nekik. 2005-ben sikeres danvizsgát tettem Shihan Furkó Kálmán előtt. Ezután több stílust próbáltam, hogy képezzem magam, mint a thai boksz, brazil jiujitsu és a systema egyéb ágazatait. Érdeklődésem egyre inkább az önvédelmi rendszerek felé kezdett irányulni. Majd 2015-ben Velencén részt vettem a Centra Volk Hungary nyári edzőtáborában ahol Denis Ryauzov mester volt a vezető instruktor. Már akkor tudtam, hogy megtaláltam amit kerestem, megfogott a rendszer hatékonysága, hitelessége. Azóta is Támcsu Tibor kezei alatt gyakorlok, akit a mesteremnek tekintek.

                 

 

 

Wágner Vilmos instruktor

Komáromban születtem 1977-ben.  1988 óta foglalkozom kyokushin karatéval Sensei Bodó Zoltán vezetésével. 2012-ban sikeres vizsgát tettem 3.dan övfokozatra, ahol 50 ellenfeles váltott küzdelmet is teljesítettem. 2017-ban Kazahsztánban a világbajnokságon levizsgáztam 4.danra is. A mai napig gyakorlom és tanítom iskolás korú gyerekeknek a kyokushin karatét. Az évek folyamán sokfajta egyéb küzdősportokba, harcművészetekbe, mint kyusho, thai-box kóstoltam bele. 2019-ben ismertem meg Kenju Ushireo sensei KI központú karatéját, amely nekem ugyan előrelépést, de amúgy visszatérést jelentett a sportkaratéból az eredeti önvédelmi és önfejlesztésre szolgáló karate felé.

           

Támcsu Tiborral és a Central Volk systemával sógoromon keresztül 2015-ben ismerkedtem meg. Már az első szemináriumon magával ragadott a rendszer hatékonysága. A Centra Volkon belül össze tudtam rakni a rengeteg információt az elmúlt évtizedekből, különböző küzdőstílusokból, harcművészetekből, és itt láttam először, hogy hogyan kellene  működni egy integrált rendszerként lágy és kemény stílusnak, az energiarendszereknek, mi értelme is van a  formagyakorlatoknak vagy drilleknek, ahogy itt nevezzük. Azt gondolom, ezzel a rendszerrel nemcsak eddigi több mint 30 éves harcművészeti múltam tud kiteljesedni, hanem a mindennapok folyamán is használható elvek segítségével egészségesebb, szellemileg teljesebb életet tudok élni.

Wagner Eszter instruktor

Komáromban születtem 1980-ban.  8 évesen kezdtem el foglalkozni a kyokushin karatéval Sensei Bodó Zoltánnál, majd egyetemistaként Shihan Fris Ferencnél edzettem, míg 2006-ban Shihan Stefanovics Józsefhez igazoltam le és azóta is ő a karate mesterem.

                                    

 

Versenyzői pályafutásom alatt, küzdelemben horvát bajnoki, horvát bajnoki 3., többszörös magyar bajnoki 3.helyezést, világbajnoki részvételt értem el, míg formagyakorlatban ( kata ) többszörös nyílt magyar bajnoki címet, európa bajnoki 3. és világbajnoki 6. helyezést tudhatok magamnak. 2006-ban sikeres vizsgát tettem 3.dan övfokozatra. A mai napig gyakorlom és tanítom iskolás korú gyerekeknek a kyokushin karatét. Civilben könyvvizsgálattal és adótanácsadással foglalkozom, Halásztelken élek férjemmel és két kisiskolás gyermekemmel.

Támcsu Tiborral és a Central Volk rendszerével férjemen keresztül 2017-ben ismerkedtem meg. Magával ragadott, hogy újabb kihívást találtam a harcművészetekben, amely nem csupán fizikai síkon nyilvánul meg, hanem annál egy jóval összetettebb, Tibornak köszönhetően energetikai és lélektani/spirituális tanítást és iránymutatást is magában hordoz, így alkotva meg az EGÉSZet. Azt gondolom, ezzel a rendszerrel tud az eddigi több mint 30 éves harcművészeti múltam kiteljesedni.

 

 

Dr. Nagy Laura instruktor

instruktor, jogász, adótanácsadó

A különböző küzdősportok és harcművészetek végig kísérték az életem. Egész fiatal koromtól kezdve mozogtam olyan edzéseken, amik végül a systema irányába vezettek. Számos magasan képzett mestertől volt szerencsém tanulni. Több karate irányzatot is megismerni, aikodo-ra jártam, valamit kipróbáltam a kung fu-t. Úgy vélem minden hasonló mozgásforma hozzátesz az emberhez, az önfegyelméhez, a kitartásához és kiterjeszti a látásmódját. Egy idő elteltével úgy éreztem, egy valós szituációban a korábban tanultak nem lennének elegendőek, ezért felkerestem egy ausztriai ághoz tartozó krav maga közösséget és több évig tanultam körükben. Az ott töltött idő nagyszerű alapot adott későbbi képzéseimhez.

        

Ez után az élet úgy hozta, hogy a fővárosba költöztem. Mivel az önvédelmi sport szeretete már bennem volt, ezért egy olyan helyet kerestem, ahol hasonló vonalon tudok tovább tanulni. Végül megtaláltam Támcsu Tibort és az orosz systema önvédelmi rendszerét, illetve Denis Ryauzov-ot. Hirtelen ötlettől vezérelve mentem el az első edzésre, majd azon kaptam magam, hogy ott vagyok minden szemináriumon, táborban és elkezdtem magánedzéseken is részt venni. Ennek már több éve.

Mesterem és a systema által megismerkedtem a kyusho jitsu-val, amellyel lehetségessé válik a test energiaáramlásának megzavarása az akupunktúrából ismert vitál pontok stimulálása következtében. Rendkívül hasznos tudást szereztem a medic képzések során, továbbá úgy vélem a késharc és lövészeti képzéseink is igazán izgalmasak.

A rendszer szeretete mellett jogi végzettségem is meghatározó az életemben, számos tudományos versenyen és projektben vettem részt, többek között büntetőjogi szekcióban, ami hozzájárul ahhoz, hogy az önvédelmi képzést releváns jogi tartalommal is meg tudjam tölteni. Pszichológiai, viselkedéstudományi és szociális tanulmányaim pedig segítségemre vannak az emberekkel való bánásmódban.

 A Centra Volk keretei között egy olyan rendszert találtam, ami abszolút a modern életből hozott példákkal teleszőtt, hatékony és végtelenül egyszerű technikai és taktikai tudást ad mindenkinek, aki gyakorolja. A legjobban az tetszett meg benne, hogy nem olyan merev, mint a korábbi stílusok, amiket megismertem. Az edzések által növelhetjük fizikumunkat, test-tudatunkat, határozottságunkat és nem utolsó sorban rögtönzési képességünket. Azt tanuljuk meg, hogy egyes mozdulatok során mit, hogyan és miért kell tenni, hogy a legoptimálisabb hatást érjük el. Mindezt nem szigorú formagyakorlatokon keresztül valósítjuk meg, hiszen az a cél, hogy végső soron bármilyen helyzetben tudjunk reagálni, ennek pedig csak a saját kreativitásunk és kitartásunk szab határt. Mindemellett egy olyan erkölcsi és szellemi tanítást is kapunk, ami harcművészeti irányzatok keretében is ritkán tapasztal az ember.

Nőként is azt tudom mondani, hogy ennek a rendszernek az elsajátítására bárki képes. Szívből ajánlom mindenkinek, aki rövid időn belül hasznos tudásra vágyik és annak is, aki a kiállásán vagy kondícióján akar változtatni. J