Ön itt van: HomeCentra VolkCentra Volk Hazai oktatókMagyarországi vezetők
hu Magyar cs Čeština‎ en English de Deutsch it Italiano ru Русский sr Српски језик sk Slovenčina
modules/mod_s5_image_and_content_fader/images/SLIDEHAZAIOKT/01.jpg

Támcsu Tibor Magyarországi Igazgató - Eu. Koordinátor

 

                    

Magyarországon, Budapesten születtem. Harcművészeti alapjaimat, gyermekkoromban Judóval és Kyokushinkai karatéval kezdtem Halász Károlynál. Figyelmem a sorkatonai szolgálat alatt terelődött a harcászat felé mely később a hobbimmá majd életformává alakult. A katonai szolgálatom alatt és után kipróbáltam az ejtőernyőzést és  búvárkodást is. Legfőképp biztonsági cégnél dolgoztam mint fegyveres pénzszállító, vagy személyi testőr. Munkám alatt sok dolgot tapasztaltam és hiányoltam, amit önmagában az eddigi tapasztalatok alapján nem tudtam kiegészíteni. Közben sok stílussal próbálkoztam, de végül a Krav Maga volt az, ami elindított egy reálisabb önvédelem felé, és megalapozta a jelenlegi tudásomat. A Krav Maga alapokat Tóth László Oktatótól tanultam, aki a Magyarországi Krav Maga alapítók jeles tagja. Ez alatt az időszak alatt több szakmai képzésen vettem részt Lengyelországban. A Krav Maga-t majdnem 3 éven keresztül oktattam mint segédedző illetve oktató. Igazi áttörést a Kyusho Jitsu (nyomáspontok támadása) hozott, aminek segítségével minden tudásom és technikám értelmet nyert, és letisztult. Mesterem Szénási Zsolt (7dan Ryukyu Kempo) nagyon sokban emelte mozgásom és a technikáim minőségét. Mélyebben megértettem a nyomás vagy vitalpontok használatának fontosságát és az emberi test megismerésének jelentőségét az önvédelmi rendszerekben. Saját rendszert hoztam létre (TacOpCombat néven)ami egy letisztult katonai önvédelmi stílus. Találkozásom Sifu Juhász Zoltánnal elindított a kés illetve bot használat felé, ahol több diplomát is szereztem. Sikeres vizsgát tettem a Hock Hockheim féle késharc rendszerben, amit a mai napig is használnak az USA-ban több elit egységnél is.  Ezek a rendszerek inspiráltak arra, hogy egy összerendezett, taktikailag megfelelő reális katonai rendszert keressek, és 2012-a Systema Siberian Cossack stílus honosítsuk Magyarországon. Több külföldi képzés alkalmával megismerkedtem jelenlegi oktatómmal, Denis Ryauzov és Dmitrii Drachin mesterekkel, aki 13 éven át szolgált a Specnaz kötelékein belül mint kiképző és aktív állományú katona. Tapasztalatai és oktatási rendszere nagy mértékben segítette a hazai munkámat, ezért 2013-ban csatlakoztunk az Centra Volk iskolához, és oktatni kezdtük itthon is a Centra Volk rendszerét. 3 éven keresztül részt vettem az USA-ban megrendezésre kerülő Swat Round Up versenyen, melyen 60 kommandós egység mellett versenyeztünk.

Több fimben dolgoztunk mint kaszkadőr és fight koordinátor vagy gyakorló eszközeinkkel: (Berlin Station, Strike Back, Spy)

                   

Elért minősítések:

- Kyusho Jitsu 4 szintű oktató

- Kyusho Combat Application 1DAN.

- W. Hoch Hochheim Level 6. Késharc Oktató

- A hazai Systema egyik honosítója

- A Centra Volk Hungary iskola képviselője és vezető oktatója az európai iskolák koordinátora

2013-ban megkaptuk a képviseleti jogot és egy katonai és testőr képző iskola megnyitásához szükséges licencet a moszkvai központú Centra Volk szervezettől. 

 

 

 

 

 

Tóth István instruktor és igazgató helyettes

 

                   

Nyíregyházán születtem 1978.10.31-én.

Tanulmányaimat a Krúdy Gyula Gimnáziumban végeztem. Majd felvételt nyertem a Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Karának biológia-testnevelő tanár szakára. A főiskolával egy időben már a magyar kick-box válogatott tagja voltam. Amatőrként kétszer Világkupát és kétszer Európa kupát nyertem. Továbbá bronzérmet szereztem egyszer világbajnokságon és egyszer Európa bajnokságon. Később profi versenyzőként folytattam versenyzői pályafutásomat. Ez idő alatt kivonuló akciócsoportot vezettem egy akkor patinás vagyonvédelmi cégnél 8 évig. Eközben profi kick-boxban a WPKC és a WPKA szervezetek profi Európa bajnoka (2002-2003), majd (2004-2005) profi világbajnoka lettem. Ezután szerződést kaptam thai-box szabályrendszerben, ahol megszereztem a fent említett szervezetek profi világbajnoki címét, valamint a WKA szervezet profi thai-box világbajnoki címét is.Három évet töltöttem profi thai-boksz harcosként az osztrák székhelyű super league-ban, majd további három évet harcoltam a német székhelyű Steko Fight academian, majd leszerződtem a holland székhelyű Show Time Trophyhoz.Ezek után sportolói karrieremet négy évig profi ketrecharcosként folytattam.

                   

 

2012-ben Támcsu Tibor  szemináriumán megismerkedtem a Centra Volk rendszerével. Magával ragadott a rendszer realisztikussága, és hatékonysága. Úgy éreztem megtaláltam azt a szisztémát, amely reális megoldásokat kínál a valós harci helyzetek leküzdésére, kelljen azt civilként, rendvédelmi dolgozóként, illetve katonaként végrehajtani. Azóta személyes irányítása alatt folyamatosan gyakorlom.

2016-ban Denis Ryauzov és Támcsu Tibor engedélyével megalapítottam Debreceni és Nyíregyházi Centra Volk csoportot.

2019-ben Vezetőségi döntés alapján a Centra Volk Hungary igazgató helyettese lettem.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy megismerje ezt a mai modern önvédelmi rendszert és konfliktus esetén fel tudjon lépni.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------