Ön itt van: HomeCentra VolkCentra Volk A rendszer
hu Magyar cs Čeština‎ en English de Deutsch it Italiano ru Русский sr Српски језик sk Slovenčina

Következő kurzus 2021.

    Infó hamarosan!

Centra Volk - katonai közelharc rendszer

A Centra Volk rendszere: egy speciális katonai alapokra épülő önvédelmi rendszer, mely speciális túlélési és harci taktikákat tartalmaz.

           

Központunk Európa, Ázsia és Oroszország területén tevékenykedik. Öt év alatt rengeteg technikát dolgoztunk fel mint a Speciális felkészítések és túlélési technikák. A rendszer a taktikára helyezi a hangsúly a nagy mennyiségű technikával szemben. A rendszert sajátossága hogy nagy hangsúlyt fektet a magas stressz melletti végrehajthatóságra,figyelembe véve a maximális hatékonyságot. A rendszer kerüli a formagyakorlatokat és az előre kialakított megoldásokat. A technikáit a magas szintű alkalmazkodásra (improvizatív képességre) tervezték. A Centra Volk rendszere még viszonylag új keletű irányzat hazánkban és csak nemrég kezdett nemzetközi szinten is egyre ismertebbé válni. A rendszert számos polgári, rendőri és katonai szolgálatainál is oktatják. 

Számos nemzetközi tábort szervezünk, hogy megismertessük a rendszert minden érdeklődővel itthon és külföldön egyaránt!

 

Folyamatos fejlődésének és hatékonyságának köszönhetően jelenleg is számos Különleges Rendeltetésű Egység kiképzési módszereinek alapjait adja.
Praktikus mozdulatai, brutális edzései és komplex képzései nem véletlenül alkotják számos speciális egység közelharc rendszerének alappilléreit.

A katonai alkalmazás ellenére a rendszer hátterét meglepő módon a maximális szintre emelt koordináció, test tudat, adja.
A technikákat a legextrémebb körülmények közt gyakorolják, hiszen alkalmazásukra sem hétköznapi helyzetekben kerül sor. A látványos mozdulatsorok helyett mindig a hatékonyságon van a hangsúly.
A stílus jellemzője a gyors, hatékony megoldások, és a konfrontáció gyors lezárása a hely és jogi környezet figyelembe vételével.
Természetesen ehhez rendkívüli lazaság és erő kell. A fizikai és mentális edzés a teljesítőképesség határára viszi el gyakorlóit, így önmagukat is "nagy mélységben" ismerik meg a katonák. A stílusban a gyalogsági közelharc fegyverek alkalmazását és az ellenük való védekezést is elsajátítják a tanulók, így hatékonyan forgatják a kést, pisztolyt, és egyéb fegyvereket is. 

A rendszer kiegészítő része a Specfitness tréning mely az egyedülálló mozgást tartalmazó, sajátos mozdulatsoraihoz tartozó izom, ízületi koordinációt és testtudatot építi fel. 

Másodlagos célja hivatásos egységeknél a fegyverekkel való mozgás előkészítésé, és a talajon végzett önvédelmi elemekhez szükséges erőnlét kialakítása, tekintettel a felszerelések súlyára és terjedelmére.