Ön itt van: HomeSpecifikus KépzésekKésharcA kés félkészítése a harcban
hu Magyar cs Čeština‎ en English de Deutsch it Italiano ru Русский sr Српски језик sk Slovenčina

A kés felkészítése a harcban

A kés felkészítése a harcban

Miért fontos?

Alaphelyzetben kimondható, hogy nagytöbbségében a védekezésre vagy támadásra használt fegyver, legyen az szúró, vágó vagy lőfegyver nincs készenlétben a harc megkezdésének pillanatában. Az emberek nagy többsége nagyobb mértékben fordít figyelmet az eszközök használatára, mint annak elővételére, felkészítésére, vagy tűzkész állapotba hozatalára. Statisztikák bizonyítják, hogy a fegyver birtoklása és viselése nagyobb magabiztosságot ad, holott egyáltalán nem biztos, hogy a konfrontáció alatt azt fel tudjuk készíteni a használatra idő hiányában. Mivel taktikai előnyre szeretnénk szert tenni a fegyver használatával, így akkor is a fegyverért nyúlunk, ha azt az adott helyzet (idő) azt nem teszi lehetővé. A hord mód, a fegyver elhelyezése jelentősen befolyásolja az elővételhez szükséges idő hosszát. Az időfaktor növekedése hatványosan emeli a rizikófaktort, a sérülés veszélyét, vagy a konfrontáció kedvezőtlen kimeneteléhez vezethet. Mivel a felkészítéshez időre van szükség így ezek begyakorlása, elsajátítása és magas ismétlésszámban történő gyakorlása elengedhetetlen.

                

Mit adhat ez a kurzus?

A kurzus alatt elsajátíthatjuk és megismerhetjük, az egyes hord módok előnyeit és hátrányait. A fegyver elővételéhez szükséges technikai és taktikai hátteret, és az ehhez tartozó drilleket melynek gyakorlása biztosítja a gyors felkészítését a fegyvernek.

Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mobil: +3620/779-6858